• Pardoseli din cauciuc pentru exterior şi interior
    Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli

    Pardoseli din cauciuc (dale din cauciuc) utilizabile în amenajarea suprafeţelor construcţiilor civile, industriale, zootehnice.

    Produse, de cea mai inalta calitate, obţinute prin intermediul tehnologiilor avansate de termobaropolimerizare.



Tehnologia înglobării granulelor în liant bicomponent termobaropolimerizabil

Această ultimă tehnologie apărută, pentru a elimina dezavantajele folosirii liantului autopolimerizabil, constă în polimerizarea la temperatură de 150°C şi presiune mare a amestecului de liant bicomponent cu granulele atent sortate.
Doar în acest fel polimerizarea este facută în întreaga masă a amestecului (în profunzime) conferind produsului finit proprietăţi neegalate de celelalte tehnologii.

Cu ajutorul acestei tehnologii prin termobaropolimerizarea în matriţe obţinem pavele, dale, plăci sau turnare în câmp. Turnarea în câmp (piste de alergare, terenuri de joacă etc.) se poate face doar cu utilaje speciale care exercită presiune cu ajutorul unei piese încălzite la temperatura de polimerizare a liantului.

Avantaje

  • Utilizarea acestei tehnologii extinde gama produselor rezultate. În unele ţări s-a ajuns până la înlocuirea îmbrăcăminţii asfaltice printr-un strat de uzură obţinut cu această tehnologie

  • Nu elimină negru de fum

  • Rezistă la UV

  • Poate fi folosit în mediul umed

  • Stabilitatea în timp a liantului bicomponent polimerizat este foarte bună, ceea ce face ca produsul polimerizat în masă să fie deosebit de rezistent pe toată durata utilizării şi cu un comportament ireproşabil în condiţii climaterice cum sunt cele din România

Sortarea granulelor din cauciuc este foarte importantă deoarece contribuie la „uniformizarea” distribuirii forţelor de coeziune la nivelul granulelor, aceasta oferind produsului o foarte bună stabilitate în timp.

Aplicaţii

  • destinaţii indoor şi outdoor, construcţii civile, industriale şi zootehnice

  • proprietăţile de stabilitate în timp oferă produsului versatilitate şi siguranţă în exploatarea în mediul outdoor, acolo unde celelalte tehnologii nu au indicaţii sau se comportă slab

  • poate fi folosit indiferent de climă, de variaţii de temperatură între noapte şi zi, fiind perfect indicat chiar şi în România, unde în nopţile de iarnă, temperaturile pot ajunge până la valori de -30ºC iar ziua, sub acţiunea razelor soarelui, temperatura la suprafaţa pardoselilor poate depăşi +40ºC

Cu cât dimensiunea granulelor sortate este mai apropiată cu atât forţele de legătura create pe suprafeţele de contact ale acestora compensează mai bine forţele de reacţiune la nivelul granulelor, apărute în urma diverselor solicitări mecanice, îngheţ – dezgheţ, raze UV.

În cazul tehnologiei aplicate pentru fabricarea produsului nostru, liantul polimerizat este stabil în timp și ajută la transmiterea orientării forţelor pe distanţa cea mai scurtă, reducând forţele de tensiune la nivelul granulelor.

Folosirea granulelor cu dimensiuni diferite (nesortate) sau în amestec cu alte produse reciclate / reciclabile (plastic, PVC, etc) sau cu resturi de anvelope „aşchii” produce dezechilibru în distribuţia forţelor apărute la încercările mecanice ceea ce duce la ruperea legăturilor şi la distrugerea rapidă a produsului.

Produsele noastre fabricate prin tehnologia termobaropolimerizare, conţin granule din cauciuc care au fost atent sortate înainte de a fi înglobate în liantul bicomponent polimerizat la temperatură şi presiune mari.
În continuare vă prezentăm Produsul nostru.